Mesi donirao 500.000 evra za borbu protiv virusa korona

0
457

Argentinski fudbaler Lionel Mesi donirao je 500.000 evra za borbu protiv virusa korona u Argentini, javili su argentinski mediji.

Prema pisanju lista “TiC sports”, Mesi je novac donirao Fondaciji Garahan, koja će raspodijeliti medicinsku opremu zdravstvenim ustanovama u Argentini, a među opremom će biti respiratori i ventilatori.

Mesi je u aprilu nazvao zdravstvene radnike “herojima koji štite narod od virusa korona”.

– Јuče se završila Svjetska sedmica zdravstvenih radnika i ja, zajedno sa Unicefom, želim da izrazim najveću zahvalnost za posao koji rade. Da, uprkos svemu, nastave svoju plemenitu posvećenost brizi o trudnicama i zaštiti djece i adolescenata – napisao je Mesi na “Instagramu”.

Poznati fudbaler i njegovi saigrači iz Fudbalskog kluba “Barselona” saglasili su se krajem marta da im se smanje plate za 70 odsto, te da se time obezbijede pune plate zaposlenima u klubu tokom sprovođenja vanrednih mjera u Španiji, podsjetio je “Sputnjik”.

U Argentini je do juče zabilježeno 6.265 slučajeva zaraženosti virusom korona, a preminulo je 314 ljudi, pokazali su podaci argentinskog Ministarstva zdravlja.

/Srna/

PODIJELI