Milošević pred AZ: Najbitniji meč od kada sam u Partizanu

0
537

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred put u Hag na meč 5. kola Lige Evrope protiv AZ Alkamara, rekao je da njegov tim očekuje najvažnija utakmcia od kada je on na klupi crno-bijelih.

“Nadam se da smo spremni. Imali smo vremena da se odmorimo. Imali smo dva dana više nego što je uobičajeno. Igramo najbitniju utakmicu od kada sam ja u Partizanu. Očekuje nas meč protiv izuzetno ozbiljnog i teškog protivnika. Kada smo igrali u Beogradu, mislim da ni mi, a ni javnost nisu bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar, ali ste videli u proteklih nekoliko meseci njihov kvalitet. Bez obzira na to što igramo na strani verujem da ćemo imati naše šanse. Detalji ce odlučivati, a videćemo hoće li biti na našoj strani”, rekao je Milošević novinarima na areodromu “Nikola Tesla”.

AZ Alkmar duel sa beograndskim crno-bijelim dočekuje poslije serije od šest trijumfa i gol razlikom od 24:0, a MIlošević je istakao da se njegovi igrači ne plaše rivala.

“Ni ja ne verujem da se moji momci plaše, nismo se uplašili ni Mančestera. Imamo poštovanje ka protivniku. Njihovi rezultati pozivaju na oprez. Pokazuju da ukoliko se malo opustimo imaćemo problem. Ima dosta stvari koje je potrebno da odradimo dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat”, rekao je Milošević.

Milošević je uporedio važnost meča sa norveškim Moldeom, kada je izboren plasmanu LE, sa onim koji njegov tim očekuje sutra.

“Igranje u Partizanu podrazumeva pritisak. Ova utakmica sudbinski nije toliko bitna kao duel protiv Moldea. Taj meč imao je finansijski motiv, dok duel sa AZ Alkmarom obezbeđuje mogućnost nastavka takmihcenja u Evropi. Sa druge strane i to bi obezbedilo dodatnu finansijsku stabilnost. Veoma je bitna stvar da nastavimo da rastemo kao tim, a da bismo nastavili moramo da igramo utakmice protiv velikih klubova. U tom smislu je ovo najbitniji meč za Partizan”, zaključio je Milošević.

Meč između fudbalera Az Alkmara i Partizana igra se sutra od 18.55 u Hagu.

(Tanjug)

PODIJELI