MOKRI I KLIZAVI KOLOVOZI

0
243
AMSRS

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a vidljivost je smanjena u planinskim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povećana je opasnost od odrona.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača danas od 8.00 do 16.00 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Srpske Toplice-Čađavica, na dionici Han Kola-Stričići i preusmjeren na putni pravac Han Kola-Ledenice-Stričići.

Na dionici magistralnog puta Zableće-Čađavica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog sanacije klizišta i do 20. novembra u tunelu Dragoraj potpuno je obustavljen od ponedjeljka u 8.00 časova do petka u 16.00 časova, te preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

Zbog sanacije kolovoza, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac u mjestu Vrbanja i odvija se jednom trakom naizmjenično svakim danom od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa radnim danima od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj bude povremeno obustavljan maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog organizovanja predizbornih aktivnosti SNSD-a Banjaluka danas će biti potpuno obustavljen saobraćaj – od 18.00 do 18.10 časova u Ulici dr Mladena Stojanovića, na dijelu od kružne raskrsnice sa Ulicom Trive Amelice do raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića i Alejom Svetog Save, a od 18.00 do 18.15 na raskrsnici ulica dr Mladena Stojanovića i Vuka Karadžića, Aleja Svetog Save i Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Saobraćaj će od 18.00 do 19.30 časova biti obustavljen i u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu /R-448/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog radova na gradilištu auto-puta, na snazi su obustave saobraćaja od 00.30 do 5.00 časova i u tom periodu putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, a vozila preko 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, ELISA ili ECLIA test star maksimalno 72 časa. Djeca do pet godina ne moraju imati urađen jedan od ovih testova da bi ušla u Crnu Goru.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja pi-si-ar ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je ulazak u Crnu Goru od 7.00 do 19.00 časova.

Srbija je otvorila granične prelaze sa BiH bez testa na virus korona i dozvole komisije.

BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa.

/Srna/

PODIJELI