Murinjo: Posao u Realu najbolje iskustvo u karijeri

0
301
Žoze Murinjo je, u intervjuu za Marcu, rekao da je vrijeme u Realu bilo “najbolje iskustvo” kao i da je njegov jedini posao da “zaustavi Barselonu i spriječi je da nas uništava”.

Žoze Murinjo bio je trener Reala od 2010. do 2013. godine, a 2012. sa timom iz Madrida bio je šampion Španije, iste godine osvojo je Superkup, a godinu ranije Kup kralja.

Za Murinjovo vrijeme, Real je upisao 128 pobjeda u 178 mečeva.

“Posao u Realu je bio najbolje iskustvo u mom životu zbog onoga što sam tu naučio kao trener, onoga što sam postao kao čovjek, zbog životnih i trenerskih lekcija. To je najbolja uspomena u mojoj karijeri, bilo je fantastično”, rekao je Mourinjo za Marcu.

“Ono što su tražili od mene u Realu svakako je bilo u mojoj prirodi. Rekli su mi da imaju najbolji tim na svijetu za rivala i da ih oni rasturaju. Od mene je traženo samo da preokrenem situaciju u korist Reala. Trebalo je da zaustavimo Barselonu i tu je finale Kupa na Mestalji bilo presudno. Nikada poslije toga ništa nije bilo isto. Osvojili smo Ligu i Superkup, ali ništa nije bilo kao to finale Kupa. Nažalost, nisam uspio da osvojim tri titule šampiona sa Realom”, dodao je Portugalac.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here