Najveći kruzer na svijetu plovi Mediteranom (FOTO/VIDEO)

0
1213

„Morska simfonija“, čija izgradnja je trajala pune tri godine, plovi Mediteranom. Na prvo putovanje najveći kruzer na svijetu krenuo je iz Barselone.

Vlasnik plovila je kompanija „Rojal Karibijan“, a kako piše Si-En-En travel, najveći kruzer na svijetu dugačak je više od 362 metra, a može da primi oko 6 680 gostiju i 2 200 radnika na brodu, što je gotovo devet hiljada ljudi.

Na ovo impozantno plovilo smještena su 22 restorana, 24 bazena i 2 759 kabina.

MORSKA SIMFONIJA 3

Brod ima 18 paluba što, objasnio je Bolvin Jeung direktor ispostave „Rojal Karibijana“ u Hongkongu, čini sve prisutne da se osjećaju lagodno i da ne osjećaju kao da je brod prenatrpan ljudima.

„Kao zgrada, zar ne? Postoje 24 lifta i sedam dijelova. Svaki dio ima sopstvenu specifičnost i samim tim, tendenciju da prirodno podijeli putnike“, rekao je Jeung.

Među takvim dijelovima broda je, na primjer, solarijum za odrasle ili centralni park ukrašen sa 20 hiljada tropskih biljaka, ili vodeni park.

Ovaj brod pruža niz uzbudljivih usluga, među kojima su lavirint iz kog treba izaći, simulacije surfovanja, ali kruna svega je Ultimativni ambis – najviši tobogan ikada napravljen na kruzeru, koji se nalazi na skoro 46 metara iznad nivoa mora.

MORSKA SIMFONIJA 4

Spuštanje sa vrha tog tobogana do dna traje 13,14 sekundi.

Na brodu su i plesni i muzički umjetnici koji svojim nastupima pružaju prisutnima dodatni užitak.

Kada je riječ o smještaju, prvo mjesto nosi „Ultimativni porodični apartman“ na dva nivoa, dječji dio u raznolikim bojama koji sadrži tobogan u sobi, privatni bioskop, sto za stoni tenis i zid od „lego“ kockica.

Sa druge strane, dio za odrasle je dupleks za osam osoba koji izlazi na privatni balkon sa đakuzijem, a ukoliko gosti zatraže, dobiće ličnog batlera koji će voditi računa o cijeloj porodici, kao i ličnog fotografa, „glavnog instagramera“, koji će se postarati da imaju prelijepe fotografije, piše Si-En-En.

Ove godine, brod koji je svoje prvo putovanje započeo iz Barselone, putovaće do Palma de Majorke, italijanske Firence, Pize, Rima i Napulja, a na jesen će ploviti do Majamija na Floridi, nakon čega će započeti krstarenje Karibima.

(Tanjug)

PODIJELI