Nakon 14 godina ljubavi: Klepetan nije došao Malenoj!

0
1231

Velikoj ljubavnoj priči između dvije rode koja je obišla svijet došao je kraj. Nakon 14 godina Klepetan nije doletio u gnijezdo svojoj voljenoj koja ga je čekala.

Prošle je godine kasnio sedam dana. Malenoj je prljav i umoran 30. marta sletio u gnijezdo. “Bilo je ružno vrijeme u Grčkoj što ga je usporilo na njegovom putu od 13.500 kilometara, ali je ipak došao. Ove godine Malena i ja očekivali smo da će doći s ostalim rodama, nadu nismo gubili sve do nedjelje kada mu je bio zadnji rok. Sada je već jasno da ga nema, sigurno mu se nešto dogodilo”, rekao je Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša, čovjek koji brine o Malenoj više od dvije decenije.

roda

“Pripremio sam mu kantu sa ribom, jer uvijek bi nakon dolaska sletio Malenoj u gnijezdu, malo bi se odmorio i došao bi do mene da ga nahranim”, rekao je Stjepan brišući suzu s lica.

Malena je čekala svoga Klepetana, danima je odbijala udvaranje mladog rodana koji joj je dolazio u gnijezdo. Na kraju je pokleknula, prihvatila je pridošlicu, s kojim će ove godine izvesti prve mlade rode.

(24.sata)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here