Nakon sinoćnjeg poraza, Di Frančesko razmišlja o napuštanju Rome

0
420

Trener Rome Euzebio Di Frančesko razmišlja o napuštanju kluba nakon što je Vučicu u srijedu naveče eliminisao Porto u osmini finala Lige šampiona.

Di Francesco se nije obratio medijima nakon poraza 1:3 (3:4 ukupan rezultat) kojim se Roma oprostila od Lige šampiona na stadionu Estadio Do Dragao. On je poslije utakmice ušao u timski autobus i sjedio sam duboko zamišljen, dok su igrači razgovarali s novinarima.

Trener Rome je kao i svaki drugi obavezan dati izjavu nakon utakmice Lige šampiona, što znači da će biti kažnjen jer to nije učinio.

Odluka o tome da li će Di Frančesko samostalno otići, dobiti otkaz ili pak ostati u klubu trebala bi biti donesena danas, prenosi Klix.ba.

Komentari Rominog fudbalera Dijega Perotija ukazuju na to da je trener već razmišljao o ostavci.

“Trener je razočaran, kao i mi, trčali smo 120 minuta i bolno je ovako ispasti. Osjećam da smo zaslužili više. Porto je igrao kod kuće i imao navijače koji su ga nosili, ali smo ipak imali svoju šansu. Uvijek smo davali sve od sebe, niko ne voli poraze i ispadanje iz Lige šampiona. Već sam rekao da stojimo iza trenera, ovo je loše vrijeme za sve nas. On će odlučiti šta želi uraditi, ali smo se mi uvijek borili za Romu i zaposlenike”, izjavio je Peroti.

U Romi su bili bijesni jer VAR nije korišten u posljednjoj minuti kada se dogodila sporna situacija u kojoj se našao njihov napadač Patrik Šik.

(N.N.)

PODIJELI