Ne bacajte ove kesice: Tri načina na koji ih možete iskoristiti

0
843

Kesice sa silikonskim gelom koje dobijamo uz kupovinu obuće obično završe u kanti za smeće, najčešće zato što vjerujemo da su ili beskorisne ili čak otrovne.

Istina je da se unutra ne nalazi nikakav otrov već silicijum dioksid koji ne treba da se jede (zato je to i naglašeno na pakovanju) ali može i te kako da vam posluži u kući.

Evo nekoliko načina na koje možete da iskoristite ove kesice:

Stavite ih u ranac za trening

Poenta ovih kesica je u tome što upijaju višak vlage, pa će zato učiniti čuda u vašoj opremi za teretanu. Naime, bakterije se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini, a budući da ove kesice smanjuju vlagu – biće značajno manje bakterija. A znate šta znači manje bakterija? Pa – manje neprijatnih mirisa!

Stavite ih u ormar sa čistim peškirima

Silika gel će po istom principu spriječiti širenje vlage po čistim peškirima, pa će duže zadržati lijep miris. Ovo je posebno dobar savjet za one ljude kojima peškiri stoje u kupatilu, koje prirodno ima dosta vlage i pare.

Da vam brijač traje duže

Ako koristite brijače za jednokratnu upotrebu, i zaista ih bacate nakon te jedne upotrebe, onda ovo nije za vas. Ali, ako živite na ovim prostorima, onda vjerovatno brijač koristite dok totalno ne otupi – i upravo zato bi bilo dobro da ga čuvate u jednoj plastičnoj posudi koja se zatvara, zajedno sa dvije kesice silika gela. Neće biti vlage i mnogo duže će da traje.

blic

PODIJELI