Novak: Sa laktom sve u redu, spreman sam za prvi meč

0
372

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je spreman za mečeve koji njega i drugove očekuju naredne nedjelje u Dejvis kupu u Madridu.

Novak je tokom dana stigao iz Londona da bi kasnije popodne održao i prvi trening u centru “Kaha mahika”.

Poslije toga je poručio novinarima da nema nikakvih neogodnosti što se tiče lakta i da je sve u najboljem redu.

“Nisam primetio bilo kakvu nelagodnost sa laktom tokom treninga. Sve je u redu i spreman sam da igram svoj prvi meč na turniru”, izjavio je Đoković.

S obzirom na to da je on kasno stigao iz Londona, Srbija je dobila dobar termin jer će na Dejvis kup finalu startovati u srijedu 20. novembra protiv reprezentacije Japana.

Novak kaže da je svijestan da će svaki poen biti krucijalan.

“Ovo je takvo takmičenje da će svaki poen biti veoma važan. Mečevi se igraju na tri mesta i mnogo toga će se dešavati istovremeno. Ekipe će biti pod velikim pritiskom jer možete već na startu lako da budete u zaostatku”, smatra Đoković.

Kaže da vjeruje da će sve proteći u najboljem redu.

“Interesantno je sve ovo u novom formatu. Ove godine, činjenica je da imate 89 igrača na jednom mestu, to je izazov i za organoizatore da sve organizuju, pre svega treninge, pa sve ostalo. Biće to interesanto videti kako će sve ovo proći”, dodao je svjetski broj dva.

Madrid je ove godine bio srećno mjesto za njega, nada se da će tako i ostati.

“Ove godine imao sam odlično iskustvo sa Mastersa u Madridu koji sam osvojio. Volim da igram ovde, dopadaju mi se uslovi. Trenirao sam dobro. Biti deo reprezentacije je nešto što sam ja uvek cenio i uživao u tome. Nisam igrao nekoliko godina, nedostajao mi je taj osećaj da igram sa prijateljima i momcima koji uvek kreiraju sjajnu atmosferu. Nadam se da ćemo zajedno ostati do kraja turnira”, zaključio je Đoković.

(B92)

PODIJELI