Novi teniski kompleks u Banjaluci zasijao punim sjajem /Foto/

0
700

Teniski teren u sklopu parka “Mladen Stojanović” u Banjaluci, koji je izgradio Teniski savez Republike Srpske, spreman je da primi prve tenisere.

Centralni teren već je poprimio grandiozan izgled.

Postavljeno je 1.300 stolica, koje se prelivaju na sve četiri strane tribina u bojama srpske trobojke, a za spektakle koji su predeviđeni u budućnosti, kapacitet sa montažnim tribinama iznosio bi 4.500 mjesta.

Tu su i reflektori za noćne mečeve, postavljena je i šljaka, a u toku su završni radovi na centralnoj zgradi, VIP loži, odnosno unutrašnji radovi enterijera.

Novi teniski stadion trebao je da bude otvoren na Adria turu, koji se trebao održati u Banjaluci 3. i 4. jula, ali je sve odgođeno, jer su najbolji teniseri, među kojima je bio i Novak Đoković, bili zaraženi virusok korona u Zadru, stanici Adria tura, prije najvećeg grada Republike Srpske.

Zbog epidemiološke situacije do daljnjeg odgođeni su svi mečevi, pa će se na otvaranje novog teniskog centra još malo sačekati.

Ipak, i dalje ostaje mogućnost i želja da najbolji svjetski teniser Novak Đoković odigra meč u Banjaluci.

Teniski teren služiće i za odigravanje međunarodnog turnira čelendžera “Srpska open”, ali i za sve aktivnosti Teniskog saveza Republike Srpske, koji su ovim komleksom napravili značajan iskorak u infrastrukturi, približivši se najvećim evropskim i svjetskim standardima.

/RTRS/

PODIJELI