Naslovna Magazin Objavljena prognoza za ljeto

Objavljena prognoza za ljeto

0
193
U najnovijem izvještaju koji je objavila IBM kompanija “Veder kompani”, a prenio Rojters, ovo ljeto biće za veći dio Evrope toplije, ali i vlažnije od prosječnog.

Količina padavina pogotovo u junu i julu biće iznad prosječnih vrijednosti, navodi se dalje u izvještaju.

– Iako postoje značajna odstupanja u okviru modela praćenja klimatskih kretanja, većina ukazuje na to da će ovog ljeta najviše biti rasprostranjena vrelina, a pogotovo u centralnim i istočnim dijelovima Evrope, – stoji u izvještaju “Veder kompani”, piše B92.

Istovremeno, u izvještaju je redukovana ranija prognoza za maj, tako da će prema najnovijim podacima ovaj mjesec biti hladniji od prosječnih vrijednosti. Tako će maj u Britaniji i južnim dijelovima Skandinavije biti topliji i suvlji, a slično se očekuje i u Njemačkoj.

Međutim, obrnuta je situacija u jugoistočnim dijelovima Evrope gdje se očekuje znatno više padavina od prosjeka i niže temperature.

Kada je riječ o junu, u Britaniji i Skandinaviji očekuje se pak hladnije vrijeme od prosječnih vrijednosti za to doba godine, s dosta padavina. Njemci se mogu nadati toplijem junu ako su na jugu, ali ako su na sjeveru biće im hladnije nego inače. Kada je riječ o jugoistoku Evrope, očekuje se da jun bude topliji, ali i vlažniji od prosjeka.

Slična predviđanja su i za jul. S tim da prognoza za više padavina ostaje za Njemačku i dijelove Britanije i Skandinavije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games