Od proljeća izgradnja šest stadiona po UEFA standardima

0
323
U šest gradova Srbije – Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu najkasnije u aprilu počeće radovi na izgradnji stadiona po međunarodnim UEFA standardima, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je novinarima u Leskovcu, gdje je posjetio stadion “Dubočica”, rekao da će u stadione biti uloženo po oko 20 miliona evra i da će ne samo biti jednim dijelom pokriveni, nego će imati i najmodernije reflektore i na njima će moći da igra i preprezentacija.

“Danas imamo više novca nego ranije. Dajemo svuda, moramo da razvijamo zemlju, da zapošljavamo građevinske kompanije, da podižemo rast da bismo mogli da podižemo i plate i penzije. Ovako podižemo fudbalsku infrastrukturu”, rekao je Vučić.

On je istakao da je 11 stadiona u “Superligi” renovirano i da se stvari u fudbalu mijenjaju.

“Imali smo puno uspjeha u fudbalu, igrali smo svjetsko prvenstvo, nismo imali snage da pobijedimo Švajcarsku, ali sljedeći put hoćemo. Jedan tim igra Ligu šampiona, drugi Ligu Evrope, `Vojvodina` je značajno jača, Niš je jak, `Čukarički` je jak, Lučani, `Napredak` sve snažniji…”, rekao je Vučić.

Stadion “Dubočica” nije renoviran od 1981. godine, a u njegovu obnovu će biti uloženo 16 miliona evra, prenose beogradski mediji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here