ODLAZI LI MEKTIĆ IZ SDS “Ne vidim se u ovom društvu”

0
328
Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Visoki funkcioner SDS Dragan Mektić javno je izrazio nezadovoljstvo sastavom novog Glavnog odbora stranke i jučerašnjim izborom članova Predsjedništva SDS.

– Da budem iskren, mislio sam da će biti novih, mlađih ljudi. Ovdje još fali Cicko Bjelica i poklopilo bi se staro “Dodikovo” Predsjedništvo. Banjaluke nigdje. Ne vidim se u ovom društvu – napisao je Mektić na Tviteru, nekoliko časova nakon što je objavljeno ko će biti najbliži saradnici novog predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Mektić je aktuelni ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu Savjeta ministara BiH i istovremeno poslanik u Klubu SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Na prošlim opštim izborima osvojio je 26.424 glasa, više i od Mirka Šarovića.

Nakon rečenice “ne vidim se u ovom društvu” dobile su na snazi spekulacije da je Mektić na izlaznim vratima iz SDS. Obistine li se takve prognoze, to bi značilo da se turbulencije i odlasci iz SDS nastavljaju i nakon izbora Šarovića za nasljednika Vukote Govedarice.

Kao Mektićeve nove stranačke adrese u političkim kuloarima pominju se neke stranke tzv. “građanske orjentacije” sa sjedištem u Federaciji BiH.

(Srpskainfo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here