Vučić: Opasno otvaranje mosta na Ibru, Albanci fascinirani severom

0
269

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je napad na maloljetnog mladića srpske nacionalnosti u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru i istakao da postoji fascinacija Albanaca sjeverom KiM.

“To su loše stvari i loše vesti, borili smo se protiv toga sve vreme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je sinoć Vučić za televiziju Pink.

On je ocijenio da postoji fascinacija sjevernom Mitrovicom od strane Albanaca.

“To je devet kvadratnih kilometara, kao da je devet miliona kilometara, čitava borba im je stala u borbu za severnu Mitrovicu, Zvečan”, rekao je Vučić.

On je istakao da je srpski narod tvrd i snažan, iako je teško opstati i u Gračanici, kosovskom Pomoravlju, Metohiji…

Govoreći o napadu, Vučić je rekao da saznaje, što će se, kako navodi, vidjeti i na snimcima, da je dječak namamljen od strane veće grupe Albanaca, ali je istakao da će se sačekati rezultati istrage.

Vučić je rekao da je razgovarao sa direktorom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milanom Ivanovićem, koji mu je prenio da je dječak Danilo Bojković operisan i da su ljekari optimistični i očekuju oporavak.

On je, kako je rekao Vučić, imao ubod u slabinu, pogođena su mu i rebra i arterija, a operacija je bila komlikovana.

“Lekari su optimistični i očekuju oporavak”, rekao je Vučić.

(Tanjug)

PODIJELI