“Orlovi” lete u Kinu, Teo nije sa ekipom

0
314
Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak polazi put Kine, gdje će pred početak Svjetskog kupa odigrati još tri pripremne utakmice. Među putnicima u avionu neće biti kapiten Miloš Teodosić, koji će ostati u Beogradu na terapijama.

Srpski “drim tim” će u utorak odletjeti u Šenjang, u kojem će odigrati još tri meča pred početak Mundijala.

Protivnici će biti Italija (23.08), Novi Zeland (25.08) i Francuska (27.08), a prvi meč na turniru zakazan je za posljednji dan avgusta, kada će biti premijerna utakmica sa Angolom u Fošanu.

Prije toga, u utorak prije podne medijima će se obratiti selektor Đorđević, koji će govoriti o stanju ekipe, planovima i onom što njegov tim očekuje u dalekoj Aziji.

Ono što muči i njega, ali i cijelu naciju jeste stanje stopala kapitena Teodosića. Miloš je i dalje na intezivnim terapijama, zbog kojih neće sa ekipom krenuti u Kinu.

Ostaje da se vidi hoće li uspjeti da se oporavi za početak šampionata i posljednji rok za registraciju igrača, što je dva dana pred prvi meč (29.08).

Ukoliko se to ipak ne dogodi, Srbiju će u pohodu na zlato predstavljati 12 igrača koji će se naći u avionu.

To su: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Ukoliko Tea ne bude bilo u timu, kapiten na Mundijalu biće Miroslav Raduljica.

PODIJELI