Ostao bez Kuće slavnih jer je homofob: “Znate, ja mrzim gej ljude”

0
565
Legendarni plejmejker Tim Hardavej je izjavio da je svjestan da nikada neće biti primljen u Kuću slavnih jer je 2007. godine rekao da je homofob. Petorostruki učesnik Ol-star utakmice je naveo da bi mu veoma značilo da se nađe u društvu svih legendi, ali je dodao i da sada ne može ništa uraditi.

“Znate, ja mrzim gej ljude. Želim da se to zna. Ne volim gej ljude i ne volim da budem u njihovoj blizini. Ja sam homofob. To mi se ne sviđa. Toga ne bi trebalo da bude ni u SAD ni u svijetu”, rekao je Hardavej 2007. godine.

Poslije tog komentara Haradavej je proglašen za nepoželjnog na Ol-star događajima. On se potom izvinio, ali to nije imalo odjek kao prethodna izjava.

“Nisam u Kući slavnih zato što sam rekao šta sam rekao. Razumijem to. Povrijedio sam osjećanja mnogih ljudi, ispalo je pogrešno. Otad sam se promijenio. Sada pokušavam da uradim ono što je ispravno. Podržavam gej i trans ljude. Želim da razumiju da ih razumijem kao ljudska bića. Ne bi ih trebalo gledati kao “neke druge”. Ne treba ih nazivati pogrdnim imenima i ponašati se loše prema njima. I oni su ljudi”, istakao je Haradavej.

PODIJELI