Osude napada na nenaoružane pripadnike OSBiH stižu sa svih strana

0
1164

U neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu u 19.35 sati mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27.12.1981 godine iz Nevesinja nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog djeteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08.08.1989. godine iz Viteza, a lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva,koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućnu skrb, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ministarstvo obrane i Oružane snage  BiH spremne su pružiti potrebitu pomoć porodici pripadnika OSBiH te s velikom žalošću suosjeća sa njima.

– Napad na nenaoružane pripadnike OSBiH koji su tokom cijele svoje vojne službe služili za primjer i uvijek su bili spremni da sudjeluju u bilo kojoj operaciji pomoći civilnom stanovništvu Bosne i Hercegovine,  na bilo kom pedlju njene zemlje,  je napad na cijele Oružane snage i napad na Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj gnusni čin neće zaustaviti Oružane snage da budu još odlučnije i spremnije da odgovore na sve zakonske zadaće u službi i interesu svih građana Bosne i Hercegovine – ističe se u saopštenju iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Zvizdić i direktori policijskih i sigurnosnih agencija u BiH osudili ubistvo pripadnika OSBiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdic sastao se kasno sinoć s direktorima policijskih i sigurnosnih agencija u BiH, povodom ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga BiH i ranjavanja više osoba u Rajlovcu. Najoštrije su osudili taj čin u kojem su stradali nedužni mladići.

Zvizdić je dao nalog da se uključe sve sigurnosne agencije i stave u pripravnost sve raspoložive snage kako bi se u najkraćem roku u potpunosti ispitala pozadina ubistva koje je uznemirilo građane Bosne i Hercegovine.

Naloženo je svim policijskim i sigurnosnim službama u BiH da budu u pripravnosti i da bezbjednost bh. građana podignu na najviši nivo.

Suljagić: Ovo je težak dan za BiH

Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić je rekao:

“Ovo je težak dan za Oružane snage BiH, za sve nas i za ovu zemlju”, rekao je Suljagić.

Istakao je da su vojnici OS BiH ubijeni na poslu, jer su bili u uniformama, kada se nisu mogli ni braniti.

“Naši vojnici su u mirovnim misijama u svijetu, gdje nismo imali nijednu žrtvu. Žalosno je da su ovi vojnici ubijeni na poslu kada se nisu mogli ni braniti”, kazao je Suljagić.

Izvor: Fena

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here