Partizan rekordom sezone “razbio” Dinamo iz Vranja

0
506
Golove za Partizan su davali Danilo Pantić, Rikardo Gomeš, Đorđe Ivanović i Nemanja Nikolić, ali njihov prvi gol ide na dušu golmana gostiju Uroša Đurića.

Uprkos poziciji na tabeli, Dinamo se u prvih pola sata dobro branio i odolijevao domaćinu. Pomagalo je i to što Partizan u tom periodu nije mogao da poveže tri dobra dodavanja.

Urošević je već u prvom minutu sa dva centaršuta nagovestio da će Partizan odmah krenuti agresivno na gol, ali je to bila lažna uzbuna. Prvu solidnu šansu na meču je imao Zakarija Suraka posle kontre Dinama u 19. minutu. Pet minuta kasnije glavom je pored gola gađao i Kosović.

Uslijedilo je praznih desetak minuta do 35. kada su dobro kombinovali igrači Partizana, Rikardo Gomeš dobio loptu u prostor, vratio je do Nemanje Nikolića, a ovaj šutirao.

Uroš Đurić je odbranio i pokazao se u lijepom svjetlu i vrlo brzo tu sliku potpuno okrenuo.

Pantić je u 37. minutu šutnuo sa više od trideset metara iskosa. Probao je da pronađe nekoga u petercu iz prekida, lopta je bila nezgodna, skliznula je ispod ruku Đurića, prošla mu kroz noge i Partizan je poslije katastrofalnog kiksa golmana Dinama poveo 1:0.

Od tog trenutka su se igrači u crno-bijelim dresovima opustili i bolje organizovali akcije što je rezultiralo golom u 42. minutu.

Nikolić je na boku dodavanjem isturio Uroševića, ovaj iz prve vratio na peterac do Rikarda, a Gomeš iz prve pogodio bliži ugao za 2:0 koliko je ostalo na poluvremenu.

PODIJELI