Pjevačica uputila apel prehrambenim industrijama

0
180

Pop zvijezda Jelena Karleuša već godinama unazad ne koristi životinjsko meso u ishrani, a ni prirodno krzno nije dio njenog stajlinga. Ona je ovog puta apelovala na prehrambene industrije u Srbiji i na Balkanu da se pozabave proizvodnjom veganskih zamjena za namirnice životinjskog porijekla.

Jelena je javno obećala da će besplatno reklamirati takve proizvođače hrane koji, kako je napisala, “shvate da je budućnost svih bez prženih leševa u ishrani”.

– Da li postoji prehrambena industrija u Srbiji ili na Balkanu koja će konačno da počne da se bavi veganskim proizvodima i veganskim zamjenama za namirnice životinjskog porijekla? Aman ljudi, da li ste svjesni da je to pravi biznis jer milioni vegeterijanaca i vegana na ovim prostorima muče muku sa nedostatkom raznovrsnosti proizvoda – napisala je Jelena i dodala:

– U Evropi i Americi postoji preukusna i zdrava zamjena za sve! Pametni ljudi hoće da spase planetu, a i sebe! Industrija bi zaradila milijarde, šta čekate više?! Javno obećavam da ću besplatno reklamirati svakog proizvođača hrane koji konačno shvati da je budućnost svih bez prženih leševa u ishrani, itd. Zašto oduzimati život nekome zbog jednog ručka kada postoji identična biljna zamjena?

Karleuša je takođe istakla da isto važi i za modnu industriju i da poznati svjetski kreatori smatraju da je krzno odraz prostakluka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here