POLJAK IMA 25 GODINA, ALI JE ZAROBLJEN U TELU DEČAKA: Kada pokaže ličnu kartu, ni policajci mu ne veruju! Ovo je njegova tužna priča (VIDEO)

0
714

 

Tomaš Nadolski, iz Olesnjice u Poljskoj, ima 25 godina, ali zbog retke bolesti izgleda kao da mu je 12.

Nadolski, zaglavljen u telu dečaka od 12 godina, opisao je konstantni bol koji doživljava zbog retkog poremećaja poznatog kao Fabrijeva bolest.

 

Ova bolest pogađa bubreze, srce i kožu, a dovodi i do gomilanja određene vrste masti što znači da telo ne može da preradi masne molekule.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

“Želeo bih da izgledao kao muškarac mojih godina. Mrzim ovog dečaka kojeg svakog dana gledam u ogledalu jer to nisam ja”, rekao je Nadolski.

Problemi su počeli kada je imao 7 godina. Počeo je da povraća posle svakog obroka i da oseća bolove u stomaku, rukama i nogama.

 

“Drugovi u školi su me zadirkivali da sam kostur i da sam izašao iz Aušvica. Roditelji su bili slomljeni. Videli su da nešto nije u redu, ali su verovali doktorima da je u pitanju mentalni problem i da samo treba da jedem više”, rekao je.

Tomaš je ispričao kako ga rođaci i dalje doživljavaju kao dete, zbog čega je došlo do natezanja odnosa među njima.

 

“Kada sam kod kuće, uglavnom sedim sam u sobi. Usamljen sam i nemam dovoljnu podršku svoje porodice već godinama. Ova bolest mi je uništila odnos sa porodicom”, otkrio je on.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Prema njegovim rečima, bolest ga uništava svakog dana jer ljudi ne žele da prihvate njegove prave godine.

 

“Jednom, kada su me zaustavili policajci, pokazao sam im ličnu kartu, a oni su me optužili da sam je falsifikovao”, ispričao je Tomas.

Zbog konstantnih bolova u stomaku ne može da jede, pa je 20 sati dnevno prikačen na infuziju. Uzima i lekove protiv bolova, kao što je morfijum, a stopala su mu toliko deformisana da mora da nosi specijalne cipele.

“Boli me svaki deo tela, ne mogu da spavam i živim normalno”, rekao je na kraju nesrećni mladić.Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Printscreen

 

PODIJELI