POMOZIMO DARIJU U LIJEČENJU Mali heroj se od prvog dana bori za život

0
536

Bolest djeteta najgora je nesreća koja može zadesiti jednu porodicu. Još teže je kada roditelji nemaju novca za liječenje. To je slučaj u porodici Ždrale iz Istočnog Sarajeva. Njima je potrebno 12 hiljada maraka za liječenje dvanaestogodišnjeg sina Darija.

Dario Ždrale rođen je 2007. godine sa hidrocefalusom. Mali heroj od prvog dana bori se za život.

– Deveti dan po rođenju odlazimo u Beograd. Tada i nastaju sve te muke i patnje. U Tiršovoj bolnici je imao jednu operaciju, ugrađen mu je šant, pa poslije četiri mjeseca imao je drugu operaciju, pošto se ta pumpica začepila i morali su da ugrade drugu – priča Darijeva baka Ljiljana Ždrale.

Kako nevolja nikada ne ide sama, Dario je obolio i od epilepsije i cerebralne paralize, izgubio je vid, a psihomotorni razvoj je u zastoju. Sa svojih 12 godina proveo više vremena u bolnici, nego neko za čitav život.

– Sad smo bili u Beogradu. Doktor iz Rusije je došao i za Darijevo liječenje potrebno je 6.000 evra, za lijekove koje će doktor donijeti iz Rusije. To je terapija što se tiče epilepsije. Neće imati napade, a čim nema napade, odmah će i psihomotorni razvoj biti bolji i povezuje sa cerebralnom paralizom”.

Nakon terapije, za koju je novac potrebno obezbijediti najkasnije do maja ove godine, Darija čeka i operacija očnih živaca u Rusiji, za koju je takođe potrebna veća suma novca. U sedmočlanoj porodici Ždrale sa troje maloljetne djece – niko nema redovna primanja.

Darijevi roditelji rade šta im se ponudi, da bi njemu i mlađim sestrama obezbijedili osnovno.

– Preživljamo, jedva možemo za hranu da obezbijedimo novac, ali Bože moj – kaže baka.

U kući porodice Ždrale mnogo šta nedostaje, ali oni žele samo da obezbijede novac za Darijevo liječenje.
Porodica se uzda u pomoć dobrih ljudi, a za liječenje malog Darija, hitno je potrebno 12.000 KM.

Pomoć možete uplatiti na žiro račun:

LJILJANA ŽDRALE

“Raiffeisen Bank” dd

161-00000000000-11

09-00-43 689-0

KONTAKT TELEFON:

+387 66/990-805

Humanitarni broj za pomoć: 1433 (m:tel)

(BN)

PODIJELI