Prnjavor: ”Igre bez granica” za 400 mališana

0
745

Prve ovogodišnje ”Igre bez granica”, sportsko-zabavna manifestacija za djecu koja će do kraja 2019. obići osam gradova u BiH, održaće se u subotu, 17.marta, u Prnjavoru.

U Osnovnoj školi ”Nikola Tesla” okupiće se oko 400 mališana, a igre organizuje Udruženje građana ”Adastra” uz pokroviteljstvo opštine Prnjavor. Djeca osnovnoškolskog uzrasta takmičiće se u pet zabavnih disciplina.

-Zdravlje djece za nas je prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. ”Igre bez granica” su namijenjene djeci svih uzrasta, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja. Predviđeno je i učešće djece sa poteškoćama u razvoju iz udruženja ”Neven” iz Prnjavora, poručuju organizatori.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Načelnik opštine Darko Tomaš istakao je da mu je velika čast što opština podržava jednu ovakvu manifestaciju.

“Trudimo se da sve ono što je pozitivno i dobro organizujemo i u našoj opštini. Stupili smo u kontakt sa organizatorom i na naše zadovoljstvo, prve „Igre bez granica” u 2019. održaće se upravo u Prnjavoru”, izjavio je Tomaš.

U toku 2019. godine “Igre bez granica” će obići ukupno osam gradova u Bosni i Hercegovini. Nakon Prnjavora, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 7. aprila u Tuzli, 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Mostaru, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Banjaluci.

Manifestacija istog imena, ali u organizaciji mrkonjićkog Kulturno-sportskog centra ”Petar Kočić”, održana je u utorak u Mrkonjić Gradu. U skakanju u vrećama, bacanju obruča, trci s balonima i drugim zanimljivim igrama takmičilo se 300 osnovaca iz Mrkonjić Grada, Jezera, Šipova i Ribnika.

Dodatne informacije možete potražiti na našem web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook  i Instagram.

PODIJELI