Prnjavor- Izvršena deložacija Pere Šiljka u Ratkovcu

0
804
U naselju Ratkovac kod Prnjavora izvršena je deložacija Pere Šiljka iz kuće koju je zamijenio 1994. godine sa preminulom Almasom Kokarić čiji je sin Nasko Makarević tražio povrat imovine u Prnjavoru. Šiljak se složio da napusti kuću uz naknadu za uložena sredstva na imovini ali je sudskom presudom naređeno da se deložira prije isplate odštete.

Pero Šiljak iz Vareša mijenjao je kuću u Prnjavoru sa Almasom Kokarić koja je u međuvremenu preminula a njen sin, Nasko Makarević, nakon što je po tvrdnji Šiljka, rasprodao i uništio njegovu imovinu u Varešu, potraživao i kuću u kojoj je Pero sa porodicom proveo 24 godine.

Sudska policija iz Prnjavora postupila je po sudskom nalogu za izvršenje i izvršila deložaciju. Šiljak se požalio na sudiju koji je donio ovakvu odluku bez da je kaže njemu i porodici isplaćena bilo kakva odšteta iako je po njegovim riječima nekoliko sudskih instanci potvrdilo da mu se isplati odšteta za ulaganja koja je imao na ovoj imovini.

Pored stvari iz kuće na imanju se nalaze i brojne životinje svinje i kokoši sa kojima nema kud ali i sa drugim dobrima.

Pero se sada nalazi u stanu od 39 kvadrata u boračkoj zgradi u Prnjavoru koji je dobio kao otac poginulog borca VRS a u kojem već živi drugi Perin sin sa suprugom. Peri je od posledica rata umrla i kćerka iza koje je ostalo troje djece.

Advokat porodice Šiljak, Krstan Simić, zbog bolesti nije došao na izvršenje deložacije ali je u telefonskom razgovoru sa Šiljkom potvrdio da će narednih dana preduzeti pravne korake koji su im na raspolaganju kako bi pokušali bar naplatiti odštetu.

TV K3

PODIJELI