Prnjavor: Potvrđena tri nova slučaja oboljenja od virusa korona

0
301

Na području opštine Prnjavor danas su potvrđena tri nova slučaja oboljenja od virusa korona, čime je ukupan broj pozitivnih lica na Kovid-19 povećan na deset, rekao je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

Tomaš je na konferenciji za novinare rekao da se radi o licima muškog pola, srednje životne dobi koji se od 3.aprila nalaze u karantinu u Sportskoj dvorani `Sloga`.

– Dva lica nemaju simptome bolesti zbog čega su danas transportovani u Studentski centar `Nikola Tesla` u Banjaluci, dok treće lice ima blaže simptome i biće smješteno na kliniku za Infektivne bolesti u Banjaluci radi daljih pretraga, rekao je Tomaš.

On je naveo da još jedna osoba u karantinu, iako sa negativnim rezultatima testa, ima određene simptome bolesti zbog čega će i ona radi daljih pregleda biti premještena na Infektivnu kliniku.

Ističe da nisu testirane samo ove osobe, već  31 lice, koje je bilo u karantinu, i za koje se pokazalo da su negativni, i o njima će u narednim danima odlučivati Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Prnjavor.

Tomaš je napomenuo da je je Opštinski štab za vanredne situacije prije par dana uputio apel Republičkim vlastima radi obezbjeđenja potrebnih dozvola za dolazak većeg broja Prnjavorčana iz austrijske pokarajine Tirol, koji se tamo nalaze već 28 dana u karantinu.

-Jutros smo dobili dopis od strane Republičkog štaba za vanredne situacije, poslali su nam upit, gdje nas pitaju da li smo spremni da prihvatimo sve naše građane i organizujemo prevoz za 56 stanovnika naše lokalne zajednice. Mi  ćemo danas u toku dana poslati odgovor Republičkom štabu za vanredne situacije da smo spremni da prihvatimo i organizujemo prevoz za naše ljude. Od graničnog prelaza Gradiška, pod pratnjom policije ćemo ih sprovesti do lokalnih karantina na područje opštine Prnjavor, a nadležne službe će odlučiti u kojim uslovima će oni da borave po dolasku, ističe Tomaš.

Naglasio je da niko od novozaraženih lica nije imao kontakt sa drugim građanima na području opštine Prnjavor.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se još 113 lica, dok je 1134 izašlo iz nadzora.

Opštinska komunalna policija juče je kontrolisala 21 lice u kućnoj izolaciji, pri čemu nije zabilježeno kršenje propisanih mjera. Pripadnici Policijske stanice Prnjavor ističu da su svi građani poštovali mjere zabrane kretanja.

Opštinski štab za vanredne situacije ponovio je apel stanovništvu da poštuju propisane mjere kako bi spriječili mogućnost daljeg širenja virusa i povećanje broja oboljelih lica.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here