Trivić: Ove sedmice definisanje načina vrednovanja učenika

0
266

U Republici Srpskoj se očekuje da školska godina bude završena sredinom juna, kao što je i planirano, a ove sedmice biće definisan način vrednovanja i ocjenjivanja praćenja nastave na daljinu osnovaca i srednjoškolaca, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Trivićeva je navela da je Ministarstvo na osnovu revizije i standardizacije zanimanja, donesene početkom ove godine, sačinilo plan upisa u srednje škole za oko 9.800 učenika.

Prema njenim riječima, posredstvom aplikacije i internet portala Ministarstva objavljen je i vodič za zanimanja koji će učenicima olakšati izbor željene srednje škole.

“U vodiču se pored svakog zanimanja nalaze i informacije kakva je potreba na tržištu rada za tim pozivom, da bi đaci mogli da izaberu u skladu sa svojim interesovanjima i potrebama tržišta”, rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona kaže da je to na neki način i vodilja politike i strateškog razvoja standardizacije i revizije zanimanja, jer su neka od njih nestala, neka dobila novu formu, dok ima i onih koja su se pojavila kao potpuno nova.

Kada je riječ o upisu učenika u srednje škole, Trivićeva je navela da će u skladu sa epidemiološkom situacijom učenicima biti omogućeno da elektronski predaju dokumenta za upis.

Ona je ocijenila da se nastava na daljinu odvija bez poteškoća, te da su otklonjeni svi nedostaci koji su se pojavili na početku ovog procesa.

“Kada je riječ o internet platformi i računarima, đacima su obezbijeđena sva potrebna sredstva, da bi mogli nesmetano pratiti nastavu na daljinu”, rekla je Trivićeva.

Trivićeva je rekla i da je Republički pedagoški zavod kontaktirao sve škole i dao im instrukcije o tome kako da djeca sa smetnjama u razvoju budu uključena u nastavni proces.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here