Preminuo doktor Miodrag Lazić, ratni hirurg VRS

0
470

Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije objavio je da je preminuo doktor Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša.

Prethodno je objavljeno da je bio pozitivan na COVID 19 i da je vodio borbu protiv virusa.

“Od COVID-19 je danas preminuo dr Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. 04. 2020. u 10 h minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama”, saopštili su iz Sindikata na svom Facebook profilu.

Ratni hirurg dr Miodrag Lazić (65), inače direktor Urgentnog centra u Nišu, kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

Te 1991. godine napustio je udoban život ljekara hirurga u Nišu, kako bi se naredne četiri godine često i pod paljbom granata, lavovski borio za živote hiljada ranjenika, žena, djece.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu “Koran” na Palama u Republici Srpskoj.

Jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, takoreći na samoj liniji fronta. Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

Informacija o tome da je obolio od virusa korona dospjela je u javnost prije samo pet dana.

/Nezavisne/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here