PRNJAVOR: REBALANS BUDŽETA ZBOG POVEĐANJA PRIHODA

0
686

Nacrtom rebalansa budžet opštine Prnjavor za ovu godinu planirano je da sadašnji budžet od 13,6 miliona KM bude povećan na 14 miliona KM nakon što je prodato zemljište Muzičke škole i Crvenog krsta u ovom gradu.

skupstina opstine rukovodstvo prnjavorlive info
Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko Lukanović rekao je da je novac od prodaje zemljišta namijenjen za izgradnju novih objekata Muzičke škole i Crvenog krsta.

Na sjednici lokalnog parlamenta, koji je juče usvojio Nacrt rebalansa, odbornici SNSD-a su kritikovali raspodjelu budžetskih sredstava.

“Zašto su stipendije manje za 200.000 KM u odnosu na 2012. godinu? Zašto su izdvajanja za boračku populaciju manja za 130.000 KM? Zašto su u odnosnu na raniji period znatno smanjena sva izdvajanja i za ostale korisnike budžetskih sredstava”, pitao je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Goran Zemun.

Odbornici su izrazili nezadovoljstvo i zabrinutost zbog hapšenja pukovnika Boška Peulića iz Donjih Vijačana u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, po nalogu Tužilaštva BiH.

Skupštinsko zasjedanje obilježio je i novi incident kada je nezavisni odbornik Branko Šikanić zaprijetio samostalnom stručnom saradniku za odnose sa javnošću Kabineta načelnika opštine Lidiji Kalenjuk-Milijaš, te fizički nasrnuo na načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije Damira Savića.

Iz opštine Prnjavor za danas je najavljeno obraćanje predsjednika Skupštine opštine Borka Lukanovića.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here