SAOPŠTENJE KABINETA NAČELNIKA OPŠTINE PRNJAVOR POVODOM ISPADA ODBORNIKA ŠIKANIĆA

0
768

Povodom jučerašnjeg napada odbornika Branka Šikanića na načelnika Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove i investicije Damira Savića i portparola opštine Prnjavor Lidiju Kalenjuk Milijaš, Kabinet načelnika opštine Prnjavor dr Siniše Gatarića izdao je saopštenje koje u cjelosti prenosimo.

so prnjavor
skupština opština

„Najoštrije osuđujemo verbalni i fizički napad odbornika Branka Šikanića na službenike Opštine uprave opštine Prnjavor,Damira Savića – načelnika Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove i investicije i Lidiju Kalenjuk Milijaš – portparola Opštinske uprave opštine Prnjavor,tokom jučerašnje redovne sjednice Skupštine opštine Prnjavor.
Odbornik Šikanić je prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na portparola opštine u toku skupštinske pauze, a prilikom davanja izjava za medije, sprečavajući je da obavlja poslove informisanja sa skupštinskog zasjedanja. Nakon toga,u sali Skupštine opštine je verbalno i fizički nasrnuo na načelnika Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove i investicije Damira Savića i tom prilikom ga silovito udario u nogu.
Napad odbornika Branka Šikanića na dvoje službenika Opštinske uprave opštine Prnjavor je napad na slobodu i sigurnost službenika, koji su obavljali dužnosti u opisu svojih radnih mjesta, a u okviru institucije u kojoj su zaposleni. Divljačko ponašanje odbornika Šikanića jasno pokazuje da smo opravdano obavjestili Centralnu izbornu komisiju, Komoru doktora medicine Republike Srpske i JU Dom zdravlja o neprimjernom ponašanju odbornika Branka Šikanića na sjednicama Skupštine opštine, koje se graniči sa nenormalnim ponašanjem zbog iskazane agresije i tražili od ovih institucija da zamole odbornika Šikanića da obavi ljekarski pregled (psihijatrijski), jer njegovi postupci ukazuju na psihičku neuravnoteženost, na šta posebno ukazuje njegov posljednji divljački nastup.
Da li je normalno da osoba koja je visoko obrazovana, a uz to obavlja ljekarsku profesiju, prijeti nekome smrću kroz akt „klanja“ uz pominjanje najgrubljih i najprizemnijih psovki. Ukoliko nadležne institucije ne budu reagovale, bojimo se da bi u narednom periodu moglo doći do situacije u kojoj bi nečiji život bio ugrožen, navodi se u saopštenju iz Kabineta načelnika opštine, Siniše Gatarića.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here