Prnjavorčanka iz Austrije Slađana V. udavila se spašavajući šestogodišnjeg sina

0
1158

 

Slađana V. (32) udavila se na bazenu u Inzbruku pokušavajući da spasi sina (6) koji je odjednom potonuo u vodu. Tragedija se dogodila u petak kada je žena došla sa svoje dvoje dece, od šest i deset godina i njihova dva školska druga na kupanje na bazen u Sefeldu.

Deca su odmah želela da se kupaju i svi su skočili u vodu. Međutim odjednom je šestogodišnji dečak počeo da se davi i da guta vodu u panici. Kada je krenuo da tone majka je odmah pojurila da spasi dečaka. Ona je skočila u bazen i zaronila da izvuče dete. Međutim iz još uvek nepoznatog razloga, žena više nije isplivala na površinu već je ostala da leži na dnu bazena.
Tada su deca počela da vrište i dozivaju u pomoć. Četiri spasioca koji rade na bazenu odmah su skočili u vodu i izvukli najpre dete, a zatim i Slađanu. Međutim, svi njihovi pokušaji da je reanimiraju bili su bezuspešni. Odmah je prebačena u bolnicu u Inzbruku, gde je u ranim večernjim satima preminula. Prema izveštaju lekara, nerećna žena je imala srčani udar. Šestogodišnjak je posle pregleda pušten kući.

Fradonačelnik Sefelda Verner Friser bio je šokiran ovom vešću.

– Slađana je obožavala decu, a i ona nju, bila im je fudbalski trener. Njena smrt nas je sve pogodila, bila je omiljena i tako mlada – rekao je Friser. /Blic/.

PODIJELI