Produžen rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju strujom

0
1323

Uprava preduzeća „Elektrokrajina“ Banjaluka produžila je rok za sklapanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom sa kupcima do 31. decembra.

Raniji rok za zaključenje ugovora o snabdijevanju, koji je istekao 30. juna, prolongiran je na šest mjeseci radi ostavljanja dodatnog vremena svim krajnjim kupcima da ispune svoju zakonsku obavezu, saopšteno je iz „Elektrokrajine“.

Ovo zavisno preduzeće je ugovore o snabdijevanju do sada sklopilo sa nešto više od 50 odsto krajnjih kupaca električne energije.

Iz „Elektrokrajine“ najavljuju da će krenuti u kontrolu ispunjavanja ove zakonske obaveze i tamo gdje se utvrdi da krajnji kupac nije potpisao ugovor o snabdijevanju, pristupiće se isključenju objekta kupca sa mreže u skladu sa Zakonom o električnoj energiji i Opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom.

Kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu sklopiti u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, te u zgradi Direkcije „Elektrokrajine“ u centru Banjaluke. Preduzeće, osim toga, nastavlja akciju potpisivanja ugovora na kućnim adresama domaćinstava.

Iz „Elektrokrajine“ ističu da je banjalučka „Elektrodistribucija“, najveća radna jedinica „Elektrokrajine“, od danas produžila radno vrijeme Uslužnog centra koji se nalazi u Ulici vojvode Živojina Mišića broj 22. Uslužni centar je za kupce otvoren radnim danima od 6.00 do 20.00 časova i subotom od 7.00 do 13.00 časova.

Iz „Elektrokrajine“ podsjećaju da se ugovorom o snabdijevanju regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Potpisivanje ugovora je besplatno, prava kupca koja se regulišu ugovorom prvenstveno se odnose na obezbjeđenje ugovorene količine, snage i kvaliteta preuzete električne energije. Ugovor o snabdijevanju se sklapa na neodređeno vrijeme do promjene elektroenergetske saglasnosti. /srna/

PODIJELI