Prosinečki: Odigraćemo dobru utakmicu kakvi god budu uslovi

0
329

Malo je nezgodno vrijeme, ali bićemo spremni, istakao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Bugarskom u Razgradu, gdje danas cijeli dana pada snijeg.

“Najvažnije je da su svi zdravi. Naša prva utakmica s onim najboljim igračima što ima BiH. Odigraćemo sutra dobru utakmicu kakvi god budu uslovi”, rekao je Prosinečki.

Ponovio je da je svaka utakmica bitna.

“Bugarska se nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji kao ni mi. Ipak, uvijek je imala talenta i sigurno je da je dobra reprezentacija. Znamo puno o njima. I kada sam bio selektor Azerbejdžana prije dvije godine u kvalifikacijama za EP smo igrali sa Bugarima, a od tada je gro igrača isti u njihovoj reprezentaciji. Ići ćemo na pobjedu mada to nije primarni cilj sutra. Ipak, rezultat je uvijek bitan zbog samopouzdanja i atmosfere u ekipi”, kazao je Prosinečki i naglasio:

“Svi će dobiti određenu minuta u prijateljskim utakmicama s Bugarskom i Senegalom. Imaćemo puno prijateljskih utakmica s kvalitetnim reprezentacijama do kvalifikacija poput Turske, Španije pa sada Bugarske i Senegala i to je dobro, da se dobro spremimo”.

anadolia

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here