Prvi u BiH, a sedmi na Balkanu: Ovo je zvanično najbogatiji Bosanac, humani čovek kojeg svi cene

0
2694

U svom gradu veoma je cenjen kao uspešan biznismen i human čovek.

Prema novoj listi magazina Forbs najbogatiji Bosanac je Drago Malinović iz Prnjavora, vlasnik kompanije Komerc-mali. Malinović je ujedno sedmi najbogatiji čovek na Balkanu.

Iako je godinama veoma uspešan preduzetnik, Drago Malinović široj javnosti u BiH nije bio toliko poznat, verovatno zbog toga što nije povezivan sa bilo kakvim aferama.

S druge strane, u samom Prnjavoru Drago Malinović je itekao poznat i veoma cenjen kao uspešan biznismen i human čovek. Lokalni stanovnici ga naročito cene jer je uložio čak milion maraka u izgradnju nove škole “Branko Ćopić”, zbog čega je prošle godine dobio plaketu “Najplemenitiji podvig godine” beogradskih Večernjih novosti.

Kompanija Drage Malinovića Komerc-mali ima godišnje prihode od oko 250 miliona maraka.

Preduzeće Komerc-mali osnovano je 1993. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću sa sedištem u Prnjavoru. Delatnost preduzeća je bila trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima.

Od 1999. godine osnovna delatnost preduzeća Komerc-mali je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu. Danas preduzeće Komerc-mali prodaje na tržištu BiH i izvozi na tržište Hrvatske i Srbije, ima razvijeno i obezbeđeno tržište za plasman i nabavku robe i repromaterijala za proizvodnju.

Telegraf.rs/Buka

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here