Rađa objasnio razliku između Srbije i Hrvatske

0
647

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u krizi dugi niz godina, potvrda toga dolazila je više puta, a posljednji „šamar“ kockastima desio se od Holandije.

Holandija, koji nikada nije postojala kao neka košarkaška nacija, pobjedila je Hrvatsku sa 68:61 u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo i tako priredila najveće iznenađenjenje.

Dino Rađa, legendarni hrvatski košarkaš, u najavi ovog duela pričao je u razlici između Srbije i Hrvatske, gdje je rekao u čemu je suština problema kod njih.

U intervjuu za “Večernji list” Rađu su pitali zašto su Srbi toliko bolji od Hrvata, kada su potekli iz iste škole košarke?

„Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, pa sad i Saše Đorđevića, nastavile da rade po crti te škole, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina. Kod njih se poštuje to što legende kažu i toga se drže, dok kada smo mi to pokušali, bili smo zaustavljeni“, rekao je Dino Rađa.

Rađa je takođe rekao da su oni sada kao da su sletjeli na mjesec i da se moraju snaći i graditi ispočetka.

Hrvatska se nalazi u grupi sa reprezentacijama Rumunije, Italije i Holandije, a najbolje tri selekcije će se plasirati u narednu fazu.

(Agencije)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here