Raikonen završava karijeru

0
449

Finski vozač i bivši svjetski šampion “Formule jedan” Kimi Raikonen najavio je da će na kraju sezone završiti karijeru.

On je odluku saopštio na svom “Instagram” nalogu.

“To je to. Ovo će biti moja posljednja sezona u `Formuli jedan`. Radi se o odluci koju sam donio prošle zime. Nije bila laka, ali je vrijeme za nove stvari poslije ove sezone”, naveo je Raikonen.

Raikonen /41/, koji je član tima “Alfa romeo”, zahvalio je članovima porodice, svim svojim timovima i svima koji su bili dio njegove karijere, a naročito navijačima koji su sve vrijeme bili uz njega, prenio je TASS.

“Možda je za mene došao kraj `Formule jedan`, ali postoji još puno toga u životu što želim da iskusim i u čemu želim da uživam. Vidimo se nakon svega ovoga”, poručio je Raikonen.

Raikonen je vozač “Formule jedan” od 2001. godine, kada je počeo da vozi za tim “Zauber”. Kasnije je bio član “Meklarena”, “Ferarija” i “Lotusa”.

Finac drži rekord kada se radi o broju vožnji takozvanih Velikih nagrada “Formule jedan”. On je učestvovao u 344 trke, pobijedio je 21, 18 puta je bio na “pol poziciji”, na podijum za tri najbolja vozača poslije trke stao je 103 puta, a 46 puta je vozio najbrži krug tokom trka.

Raikonen je bio svjetski šampion 2007. godine, kada je vozio za “Ferari”. On je tada u generalnom plasmanu pobijedio tada sedmostrukog šampiona britanca Luisa Hamiltona za samo jedan poen.

PODIJELI