Rijeka kažnjena zbog baklji i skandiranja “Ubij Srbina”

0
1151

Unija evropskih fudbalskih asocijacija /UEFA/ kaznila je Fudbalski klub /FK/ “Rijeka” sa 21.000 evra i zatvaranjem sjeverne tribine stadiona na Rujevici na predstojećoj utakmici sa atinskim AEK-om zbog paljenja baklji i skandiranja “Ubij Srbina” i “Ko ne skače – pravoslavac” tokom utakmice sa “Olimpijakosom”.

UEFA je kaznila hrvatskog prvaka zbog, kako je navedeno na veb-sajtu Kluba, uvredljivih povika, paljenja baklji i blokiranih stepenica na tribinama tokom utakmice protiv “Olimpijakosa” u plej-ofu Lige šampiona.

FK “Rijeka” je kažnjena novčano zbog “rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike i loše organizacije susreta protiv grčkog tima”.

“Prema naknadnoj prijavi koja je dostavljena delegatu od partnera UEFA, zbog diskriminacijskog skandiranja dijela navijača na sjevernoj tribini – `Gazi, gazi, gazi Cigane`, `Ko ne skače – pravoslavac` i `Ubij Srbina`- `Rijeka` je kažnjena zatvaranjem sjeverne tribine na narednoj međunarodnoj utakmici. Sva navedena nedolična skandiranja su zabilježena audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim tijelima UEFA”, piše na portalu riječkog kluba.

Iz FK “Rijeke” su se žalili na odluku UEFA, iako neće pustiti u prodaju karte za sjevernu tribinu za duel s AEK-om.

(Srna)

PODIJELI