Ronaldo se oglasio poslije poraza od Srbije

0
146
Foto: Printscreen/Instagram | Ronaldo se oglasio poslije poraza od Srbije

​Kapiten portugalske reprezentacije Kristijano Ronaldo preskočio je obraćanje naciji u nedjelju veče, nakon poraza njegove selekcije od Srbije, da bi izjava stigla u ponedjeljak ujutru putem Instagrama.

Ronaldo je najprje podijelio samo fotografiju na kojoj se vidi da je tužan i utučen što je u 90. minutu ostao bez plasmana na Mundijal u Katar, da bi u međuvremenu poslao i poruku naciji.

“Fudbal nam je iznova i iznova pokazao da su, na momente, najvijugavije staze one koje vode do najpoželjnijih ishoda. Rezultat je bio težak, ali nedovoljan da nas sruši. Cilj da budemo prisutni na SP je još živ i znamo šta je potrebno da bi stigli tamo. Bez izgovora, Portugal ide u Katar”, poručio je Ronaldo.

Ono što je zanimljivo jeste to da se njegova mama Dolores oglasila na društvenim mreža odmah poslije utakmice uz poruku “Vjeruj sine”, dok je selektor Portugala Fernando Santoš objašnjavao zašto je Ronaldo onako bijesno reagovao na terenu nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

“Rekao je da je u Srbiji postigao gol u nadoknadi vremena koji nije priznat. To je normalno, i ja sam bio frustriran. Ipak, na kraju utakmice malo ko će objašnjavati šta je moglo ili nije moglo da se desi”, objašnjavao je Santoš onu situaciju koja je uznemirila portugalske medije.

Portugalci će, inače, plasman na Mundijal pokušati da obezbijede putem plej-ofa koji je krajem marta. Sigurno će biti nosioci u polufinalu, a potencijali rivali su mu Sjeverna Makedonija, Austrija, vjerovatno Češka i Vels, kao i Turska i Ukrajina ili Finska.

 

telegraf.rs

PODIJELI