RS dobija najbolje u 2020.

0
315

Završna svečanost Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske biće emitovana večeras, od 20.10 putem RTRS.

Iako je ova godina bila sportski, a samim tim i rezultatski siromašnija, žiri, na čijem čelu se nalazio proslavljeni vaterpolista, a sada selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić, nije imao nimalo lak zadatak.

Među 21 kandidatom, koliko su strukovni savezi poslali prijedloga, trebalo je prvo izvagati sve rezultate, potom izabrati deset, a onda ih rangirati onako kako to zaslužuju, odnosno izabrati prvog među jednakima, koji će do decembra 2021. godine biti najbolji sportista Republike Srpske. Legendi srpskog vaterpola pomagali su: stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Oliver Gačić, najbolji sportista na 50. izboru “Glasa Srpske”, proslavljeni kuglaš Đorđe Paštar, bivši fudbaler Borca i brojnih klubova, a sada uspješan trener Vule Trivunović, urednici sportskih redakcija RTRS, “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske” Dragan Novaković, Goran Karać i Dušan Repija.

“Iako je bila veoma teška godina zbog pandemije za sve sportiste, bilo je dobrih rezultata. Verujem da ćemo doneti pravu odluku”, kazao je Savić.

Biće proglašen najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS (tri nagrade) te dodijeljene plaketa za doprinos jačanju specijalnih i paralelnih veza Srpske i Srbije (dvije), plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plaketa za izuzetan sportski poduhvat godine, nagrada za izuzetna dostignuća u razvoju paraolimpijskog sporta, za najbolji sportski događaj te “Zlarno pero – Limun Papić” namijenjeno najboljeg sportskom novinaru i plaketa posthumno.

Ovo je 66. izbor, koji je utemeljen 1955. godine. Sve do 1991. birani su najbolji sportisti Bosanske Krajine, a od tada Republike Srpske. U prethodnih 65 izbora na listi su se našla 384 imena, a neprikosnoveni vladar je sjajni košarkaš, a potom rukometaš banjalučkog Borca Jerolim Karadža, koji se deset puta našao u odabranom društvu, a od toga je bio pet puta najbolji i to četiri puta uzastopno.

nezavisne

PODIJELI