Rukometni savez Srpske traži izmjenu statuta RS BiH

0
296

Rukometni savez Republike Srpske izdao je saopštenje u kojem poručuje da njegovi predstavnici neće više donositi odluke elektronskim putem, dok se ne održi sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, te predlažu tri tačke dnevnog reda.

U saopštenju se navodi:

-Smatramo da su takmičenja na nivou RS BiH prioritet, a ne neka privatna regionalna takmičenja koja su RS BiH samo napravila probleme i gdje RS BiH nema nikakvu korist osim pojedinaca. Takođe smatramo da urgentno treba djelovati i izjašnjavati se kada je u pitanju muška reprezentacija Bosne i Hercegovine i njen interes a ne permanentno vršiti blokadu aktivnosti muške reprezentacije.

Rukometni savez Republike Srpske će za vanrednu sjednicu Skupštine RS BiH predložiti tri tačke dnevnog reda i to:

-Izmjena Statuta RS BiH (rješenje kao u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine),
-Deblokada svih takmičenja kojima rukovodi savez BiH,
-Stvaranje uslova za rad svih reprezentativnih selekcija BiH koja predstavljaju BiH na međunarodnim takmičenjima.

Nakon sjednice Uprvanog odbora zakazane za ponedeljak 09.septembra u Sarajevu na kojoj će se odlučiti koji će klub predstavljati Bosnu i Hercegovinu na predmetnom takmičenju, proslijediće se prijedlog u Ljubljanu. Prijedlog treba uvažavati izjašnjenja klubova iz BiH za međunarodna takmičenja u sezoni 2019/20, a izjašnjenja pribaviti do sjednice Upravnog odbora- navodi se u saopštenju.

(Srpskainfo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here