Sa 97 godina potpisala ugovor sa “IMG Models”

0
800

Svjetski poznata modna ikona Iris Apfel, koja je napunila 97 godina, potpisala je ugovor s jednom od najistaknutijih svjetskih agencija za modeling “IMG Models”.

Iris je poznata po svojoj kratkoj, bijeloj kosi, ogromnim naočalama i gomili nakita, ali i po tome što je bila zadužena za dizajn enterijera Bijele kuće, i to za vrijeme devet predsjednika, od 1945.

Apfel se tako pridružila mladim modnim ikonama Điđi Hadid (Gigi), Žizel Bundšen (Gisele Bundchen), Lili Oldridž (Lily Aldridge) i Halimi Aden.

“Veoma sam uzbuđena. Nikad nisam imala ovako dobrog agenta”, rekla je Iris prilikom potpisivanja ugovora, naglasivši kako se ovaj angažman dogodio nenadano.

Inače, dizajnerica svjetskog glasa 2005. godine postala je prva živa osoba koja je izložila svoju odjeću i pribor u Muzeju umjetnosti “Metropolitan”.

Svijet je oduševio dokumentarac o njenom životu, koji je reditelj Albert Majzels (Maysles) 2014. objavio na “Netflixu”, a 2018. godine objavljena je i biografija njenog prebogatog života, koju potpisuje Harper Kolins (Collins).

PODIJELI