Saslušani portiri Doma “Rada Vranješević” zbog seksualnog uznemiravanja

0
657

Portiri koji su optuženi za seksualno uznemiravanje štićenica i radnice banjalučkog doma “Rada Vranješević”, jutros su saslušani.

Za sada su, kažu u policiji, u toku provjere događaja u domu od prije 15 dana. O svakom novom koraku, redovno obavještavaju Okružno javno tužilaštvo, jer su u pitanju maloljetne štićenice.

“Saslušavaju se određena lica, sve sa ciljem da se utvrdi stvarno činjenično stanje, da se utvrdi da li ima elemenata inkrimisanih radnji”, rekla je Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Izjavu policiji su dale i tri štićenice i radnica doma koje su, kako se sumnja, napala dva portira. Kako mediji prenose, njih dvojica su u pijanom stanju u noći sa sedmog na osmi april verbalno i seksualno uznemiravali maloljetnice i zaposlenu ženu. Napadnute su se prvo  požalile upravi doma, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

“Mi smo odmah imenovali dvije disciplinske komisije koja provodi disciplinski postupak i uporedo sa tim, podnjeli smo prijavu i policiji. Oba radnika su suspendovana sa rada do donošenja odluke u ovim disciplinskim postupcima”, kazao je Vladimir Kajkut, direktor Doma “Rada Vranješević”.

Kajkut kaže da su svoj dio posla obavili i da je sve u rukama policije. Zbog toga nije htio da puno da komentariše o napadu.

Iz doma poručuju da je u cijelu priču upućeno i nadležno ministarstvo. Nadaju se da će se slučaj što prije riješiti, jer su štićenice doma  već pretrpjele loša životna iskustva. Kažu, ne žele da dom bude mjesto od kojeg će se strahovati.

U medijima se pojavila informacija da je jedan od portira predsjednik sindikata doma. Informaciju da su se slične stvari dešavale i ranije, u domu ne žele da komentarišu.

atv

PODIJELI