Savić: Okrećemo se četvrtfinalu!

0
739

Vaterpolo reprezentacija Srbije odradila je najteži posao u Grupi D, savladavši Rusiju 11:9, i sada se mirno može okrenuti četvrtfinalu, iako je ostao još jedan duel u grupi – protiv Slovačke u petak od 11.00 časova.

Selektor Srbije Dejan Savić bio je zadovoljan izdanjem svog tima koji evidentno podiže formu iz meča u meč.

– Bilo je kontri sa obje strane i to mora da se istakne. Postigli smo dosta golova na taj način. Najbitnija je pobjeda i sada se okrećemo dalje, četvrtfinalu – kratak je bio Savić.
Veliki posao, pogotovo u defanzivnim zadacima, obavio je Miloš Ćuk.

– Teška utakmica i vidi se da forma još nije na željenom nivou. Rusi su snažna ekipa i mučili smo se više od dvije četvrtine. Bilo je dosta kontri, a početkom treće smo napravili razliku i priveli utakmicu kraju na pravi način. Nismo najbolje djelovali, stiže popravni sa Slovačkom i mislimo na četvrtfinale – poručio je Ćuk.

Svoj doprinos u fazi napada dao je i Dušan Mandić.

– Važna pobjeda, ali nisam zadovoljan odbranom. Bitan je trijumf. Napad je išao, ali odbrana… Moramo da je popravimo – rekao je on.

Duel sa Rusima najviše će u sjećanju ostati Nemanji Vici, koji je postigao debitantski pogodak na velikim takmičenjima.

– Fizički teška utakmica. Pobjeda mnogo znači, posebno jer nam obezbjeđuje mirnu pripremu za četvrtfinalni susret. Ali neophodno je da u odbrani složimo sve kockice kako treba – naveo je on.

(RTRS)

PODIJELI