Savo Milošević: Igraćemo ofanzivno kao i do sada

0
384

Fudbaleri Partizana krenuli su na jedno od najdužih putovanja u istoriji kluba i prevaliće 3.500 kilometara do glavnog grada Kazahstana Nur-Sultana (nekadašnja Astana), gdje ih sutra od 16.50 časova očekuje susret sa Astanom u drugom kolu grupne faze Lige Evrope.

Trener “crno-bijelih” Savo Milošević pred polazak u Kazahstan rekao je da tim razmišlja samo o rivalu, a ne o dužini puta.

– Isključivo razmišljamo o protivniku. Završena je analiza, dugo smo pratili Astanu, ostao je još dan do utakmice. Jako je bitno da imamo celu ekipu na okupu, a drugo što je važno je da ćemo morati da damo maksimum ako želimo pozitivan rezultat, a želimo ga. Astana je protivnik po meri, kao i AZ Alkmar, to su timovi sa kojim možemo izaći na kraj ako damo svoj maksimum. Nadamo se da ćemo ostvariti rezultat koji će nam omogućiti borbu za nastavak takmičenja u LE – rekao je Milošević.

Tim koji trenira remizirao je u prvom kolu sa AZ Alkmarom na domaćem terenu, dok je Astana poražena na gostovanju kod Mančester junajteda rezultatom 1:0, tako da se ekipa iz Kazahstana ne smije potcijeniti.

– Astana je ekipa koja je došla iz drugog šešira i po rangu je ispred Alkmara i nas. Teško je objasniti ljubiteljima fudbala u našoj državi da je to ozbiljna ekipa, koja svake godine igra u Evropi. Ako bih pričao o snazi Astane onda bi ljudi rekli da tražim opravdanje. Čeka nas težak meč, ali ako budemo pravi, možemo da izađemo na kraj sa njima. Kao i do sada igraćemo ofanzivno – rekao je Milošević.

Na daleki put nekadašnji napadač kluba iz Humske poveo je 21 fudbalera. Na spisku se nalaze, golmani: Stojković, N. Stevanović, Kljajić, odbrana: Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Brežančić, Vujačić, vezni red: Šćekić, Zdjelar, Natho, Suma, Tošić, L. Pavlović, Lutovac, napad: Asano, Sadik, Marković, Ivanović, Gigić.

Novac od sponzora

Rukovodstvo Partizana saopštilo je koliko je novca dobio i koliko će dobiti po potpisanim ugovorima od državnih sponzora za period od 2014. do 2022. godine.

Glavni sponzori Partizana su Telekom Srbija i Dunav osiguranje, od kojih će “crno-bijeli” za osam godina inkasirati nešto više od 7,5 miliona evra. Dugovi Partizana po kreditima u Komercijalnoj banci i Poštanskoj štedionici ukupno iznose oko 1,2 miliona evra.

(Agencije)

PODIJELI