Seve stiže u Guču: Spremite mi svadbarski kupus

0
1628

Srpska snaha Severina Kojić priprema pravi spektakl u Guči, gdje nastupa 14. avgusta.

Volim što dolazim u Guču, pa meni je suprig iz Srbije, naravno da se radujem što ću pjevati pred cijelim svijetom koji se okuplja na saboru. Čula sam da je to veoma lijepa varoš, a sam festival odiše pozitivnom energijom, tako da mogu samo obećati fantastičan provod – najavila je Severina za “Blic”.

Severina je izrazila želju da na saboru proba svadbarski kupus.

– Ona je tako skromna osoba, rekla je da ne želi nikakav poseban tretman, samo ono osnovno, najnormalnije. Tamo gdje su obični ljudi, tu sam i ja, tako da nemojte se ništa posebno truditi oko mene, rekla je. I izrazila je želju da proba te saborske specijalitete, među kojima je na prvom mjestu svadbarski kupus – istakao je organizator koncerta Dobrivoje Marinski.

Kako “Blic” saznaje, Severina Kojić sprema pravi spektakl u Guči. Po prvi put izvešće nekoliko pjesama koje su specijalno aranžirane za sabor, a pratiće je veliki trubački orkestar, specijalno uvježban za varošicu trube. Kaže da će to biti prijatno iznenađenje za sve saboraše, a ona se neopisivo raduje tom nastupu.

Severina će u Guču stići u popodnevnim časovima kako bi se pripremila za nastup i prošetala varošicom trube. Da li će biti u pratnji supruga, nije željela da otkrije. Poručila je samo da se masa spremi za dva sata sjajne svirke i zabave koju će Guča dugo pamtiti.

– Već dvije godine pokušavamo da ugovorimo termin za Severinin koncert. Nećete vjerovati koliko interesovanje vlada za njen nastup. Ali stalno su nam se poklapali rokovi i evo, ove godine smo uspjeli iako ona u Guču stiže odmah nakon koncerata u Makarskoj i Vodicama kod Šibenika – naveli su organizatori.

Polovina prihoda za poplavljene

Nakon Severine, završnog dana Sabora trubača nastupiće i Miroslav Ilić. Cjelovečernji šou posjetioce će koštati simboličnih 800 dinara. Od cjelokupnog prihoda, kako kaže Dobrivoje Marinski, pola novca biće odvojeno za pomoć porodicama nastradalim tokom poplava.

blic

PODIJELI