Seve stiže u Guču: Spremite mi svadbarski kupus

0
815

Srpska snaha Severina Kojić priprema pravi spektakl u Guči, gdje nastupa 14. avgusta.

Volim što dolazim u Guču, pa meni je suprig iz Srbije, naravno da se radujem što ću pjevati pred cijelim svijetom koji se okuplja na saboru. Čula sam da je to veoma lijepa varoš, a sam festival odiše pozitivnom energijom, tako da mogu samo obećati fantastičan provod – najavila je Severina za “Blic”.

Severina je izrazila želju da na saboru proba svadbarski kupus.

– Ona je tako skromna osoba, rekla je da ne želi nikakav poseban tretman, samo ono osnovno, najnormalnije. Tamo gdje su obični ljudi, tu sam i ja, tako da nemojte se ništa posebno truditi oko mene, rekla je. I izrazila je želju da proba te saborske specijalitete, među kojima je na prvom mjestu svadbarski kupus – istakao je organizator koncerta Dobrivoje Marinski.

Kako “Blic” saznaje, Severina Kojić sprema pravi spektakl u Guči. Po prvi put izvešće nekoliko pjesama koje su specijalno aranžirane za sabor, a pratiće je veliki trubački orkestar, specijalno uvježban za varošicu trube. Kaže da će to biti prijatno iznenađenje za sve saboraše, a ona se neopisivo raduje tom nastupu.

Severina će u Guču stići u popodnevnim časovima kako bi se pripremila za nastup i prošetala varošicom trube. Da li će biti u pratnji supruga, nije željela da otkrije. Poručila je samo da se masa spremi za dva sata sjajne svirke i zabave koju će Guča dugo pamtiti.

– Već dvije godine pokušavamo da ugovorimo termin za Severinin koncert. Nećete vjerovati koliko interesovanje vlada za njen nastup. Ali stalno su nam se poklapali rokovi i evo, ove godine smo uspjeli iako ona u Guču stiže odmah nakon koncerata u Makarskoj i Vodicama kod Šibenika – naveli su organizatori.

Polovina prihoda za poplavljene

Nakon Severine, završnog dana Sabora trubača nastupiće i Miroslav Ilić. Cjelovečernji šou posjetioce će koštati simboličnih 800 dinara. Od cjelokupnog prihoda, kako kaže Dobrivoje Marinski, pola novca biće odvojeno za pomoć porodicama nastradalim tokom poplava.

blic

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here