Siniša Mihajlović počasni građanin Bolonje

0
429

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, zvanično je postao počasni građanin Bolonje.

Odluka je donijeta ogromnom većinom glasova na sastanku gradskog Savjeta, javnim glasanjem i u prisustvu gradonačelnika Virđinija Merole.

U obrazloženju se navodi da je Mihajlović zaslužio najveće gradske počasti, kako zbog svojih trenerskih kvaliteta, tako i zbog ljudskih osobina.

„Siniša se vratio u Bolonju početkom 2019. godine u trenutku kada se srpski tim nalazio na ivici ambisa. Njegov karakter i trenerska vještina doprinijeli su da se na čudesan način spasemo ispadanja i da oborimo rekord po broju osvojenih bodova u eri predsjednika Saputa. Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac”, izjavio je Đan Marko De Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodijeli zvanje počasnog građanina Bolonje.

Kako je naveo, Mihajlović čak i tokom liječenja od leukemije, nijednog trenutka nije okrenuo leđa ekipi i navijačima.

“Odnos koji je za vrijeme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje, prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog svijeta. Posebno nam imponuje njegova izjava da se osjeća ”sinom Bolonje”. Jer Bolonja je takva: prihvata te, pazi te, brine o tebi…Mnogi su u Siniši Mihajloviću pronašli dodatnu energiju da se izbore sa svojim problemima ili da se izleče od teških bolesti“, istakao je De Bjaze.

/Tanjug/

PODIJELI