Španović: Nije moglo drugačije nego zlato

0
444

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je večeras da nijednog trenutka nije sumnjala da će na dvoranskom prvenstvu Evrope osvojiti treće uzastopno zlato.

“Bez većeg opterećenja smo ušli u zimske pripreme i sezonu, sa svega par takmičenja gde sam morala da vratim oštrinu i stari osećaj na velikim takmicenjima. Kada je počelo finale videla sam da ne mogu da jurim rezultat za koji sam mislila da sam spremna i onda sam se okrenula da izvedem jedan skok koji će mi biti dovoljan da odnesem pobedu. Bila sam uverena da ću uspeti. Nije moglo nikako drugačije, sem da takmičenje završim treći put zaredom kao dvoranska prvakinja”, rekla je Španovićeva na proslavi Atletskog saveza u Komtrejdu.

Ona je iskoristila priliku da čestita kolegi iz reprezentacije Stranjihi Jovančeviću, koji je takođe u skoku u dalj osvojio bronzu, svoju prvu medalju na velikim takmičenja.

“Moram da iskažem sreću što je Strahinja osvojio medalju. Neko sam ko razume trud i zalaganje. Hvala Bogu da mu se i sreća osmenula, da skoči najbolje kad je najpotrebnije. Znam kakav je osećaj osvojiti prvu medalju, zelim i da mu ne bude poslednja”, rekla je Ivana.

Španovićeva se zahvalila svima koji su učestvovali u uspjehu atletičara na dvoranskom EP u Glazgovu, a najviše svom timu i treneru Goranu Obradoviću.

(Tanjug)

PODIJELI