Spremite se za potpuno novi Fejsbuk!

0
963

Omiljena društvena mreža potpuno će promijeniti način na koji će o dešavanjima na Facebooku obavještavati svoje korisnike. Spremite se za potpuno novi Facebook!

Britanski Metro prenio je da će Facebook potpuno promijeniti način na koji korisnicima šalje obavještenja. Umjesto klasičnih obavještenja (notifikacija), koje se sad koriste, stići će novi tab (kartica) sa obavještenjima, koja će biti drugačija i sadržaće mnogo više događaja.

Tako će novi Facebook tab imati obavještenja o:

– Rođendanima

– Životnim događajima (važni datumi koje ste unijeli vi ili prijatelji – vjeridbe, rođenja…)

– Događajima (svi uobičajeni događaji, poput izložbi, okupljanja, kafenisanja…)

– Obližnja mjesta (u zavisnosti od vaše lokacije predlažu se mjesta da ih posjetite)

– Vruće teme (kao Trending stavka na Twitteru, samo na Facebooku)

– Lokalno dijeljene vijesti (virali koji su hit u vašem okruženju)

– Danas u prošlosti i

– Prijatelji u blizini.

Na engleskom se ovi novi sadržaji u kartici notifikacija zovu: Birthdays, Life Events, Events, Nearby Places, Trending Topics, News Shared Locally, Today in the Past i Nearby Friends. Ove novosti za Mashable je potvrdio predstavnik Facebooka, rekavši sljedeće: “Testiramo unapređene notifikacije u kartici (tabu), sa dodatnim, ali relevantnim sadržajem koji objedinjuje sve ono što bi korisniku bilo potrebno za taj dan”. Nažalost, nije potvrđeno kad promjene stupaju na snagu, ali ih očekujte u narednim nedjeljama.

Nakon promjene Facebook Messengera, koji je postao poptpuno nova platforma, i nove promjene News Feeda, ovo je sljedeći veliki korak u evoluciji Facebooka./Atv/

PODIJELI