Šta znači boja koja preovladava u vašem domu?

0
2520

Da li ste ikada razmišljali o bojama u svojoj kući i emocijama koje one izazivaju u vama? Svaka boja ustvari zrači posebnom vibracijom koja može da utiče na nas. Zato je vrlo važno da prilikom uređenja doma u obzir uzmete boje i njihovo značenje.

1. Žuta 

Žuta je vesela i optimistična boja a tako utiče i na ljude. Budi pozitivne emocije i odiše dobrim raspoloženjem. Ukoliko se sjećate loše i depresivno, žuta će vas svakako oraspoložiti. U žuto možete obojiti zidove kuhinje, dnevne ili radne sobe, izbor je na vama. Takođe, prostorije, poput kupatila, možete da ukrasite žutim detaljima. Odmah ćete se osjećati veselije i ljepše.

2. Crvena 

Crvena je boja strasti i romantike i odličan je izbor za spavaću sobu. Takođe, budi osećaje bliskosti i topline. Crvenu odaberite za prostorije u kojima provodite vrijeme s ljudima koje volite. Ipak, kako je crvena izrazito snažna boja pazite da ne prejterate s njenom upotrebom u domu.

3. Plava 

Plavu boju je najbolje odabrati za prostorije u kojima želite da imate mir i spokoj. Djeluje smirujuće jer nas podsjeća na vodu. Takođe, plava se često koristi u kancelarijama jer podstiče produktivnost i smanjuje napetost.

4. Zelena 

Zelena boja se povezuje sa zemljom i otvorenim prostorima. Dobar je izbor za one koji nemaju vremena da provode mnogo vremena u prirodi. Takođe, zelena se povezuje s liječenjem i dobrim zdravljem. Dobro ju je odabrati za prostoriju u kojoj vježbate ili radite jogu.

5. Bijela 

Bijela je lijepa boja, ali ako je koristite previše može da izgleda hladno i sterilno. Zato je najbolje da je kombinujete s drugim bojama. Bijela odaje svježinu i čistoću, ali da biste postigli ravnotežu i uklonili neugodan efekat najbolje je da uz bijelu koristite i druge boje u svom domu.

6. Crna 

Crna odražava snagu, ali s obzirom na to da je riječ o neutralnoj boji, potrebno je da je kombinujete s drugim, malo življim, bojama. Crna je bezvremenska i lijepo odgovara uz većinu drugih boja, tako da praktično nema ograničenja. Jedino je pravilo da ne smijete da pretjerujete.

7. Ljubičasta 

Ljubičasta je boja koja će dobro da funkcioniše u spavaćoj sobi, a povezuje se s romantikom i razigranošću. Samo dobro razmislite s kojim bojama ćete je kombinovati jer ne ide uz sve.

/zena.hr/

PODIJELI