Trikovi za održavanje vitkosti

0
846

Ovo je 7 jednostavnih savjeta koje možete početi primjenjivati već danas:

1. Hranu u svojim obrocima rasporedite na sljedeći način: jednu polovicu tanjira napunite povrćem, a drugu bjelačevinama i ugljikohidratima u jednakim količinama.

2. Jedite sporije, dajte vremena svom tijelu da osjeti da ste siti. Pogledajte svoj tanjur i pitajte se trebate li zaista još više jesti. Ako ste siti, ostavite dio hrane za kasnije i pojedite to umjesto planirane večere ili međuobroka – tako ćete uštedjeti još više kalorija.

3. Neka uz vas uvijek budu bademi, đumbir, biljni čaj ili jabuke. Tako ćete uz sebe uvijek imati zdrav međuobrok.

4. Dopustite sebi da osjetite glad. To ne znači da se morate izgladnjivati, već samo da jedete onda kada osjetite glad. Ako malo razmislite, velika je razlika između stvarne potrebe za hranom te stanja kada vam se nešto jede samo zato što je ukusno i slično.

5. Promijenite svoje navike. Ujutro umjesto kave s mlijekom ili vrhnjem popijte crni ili zeleni čaj. Dobit ćete jednaku količinu kofeina, ali ćete smanjiti količinu kalorija koju ćete unijeti u svoj organizam.

6. Obogatite svoju hranu začinima. Papar, crvena paprika i drugi začini ubrzavaju vaš metabolizam te pomažu tijelu da se riješi hormona stresa.

7. Spavajte svaku noć sat vremena duže. Na taj način tijekom godine dana možete izgubiti 5-6 kilograma.

PODIJELI