Stanje na putevima: Bez problema u saobraćaju

0
581

Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, a mjestimična magla smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama, uz rijeke i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog održavanja manifestacije “Banjalučki dani muzike” na platou ispred tvrđave Kastel, od danas do 30. juna svaki dan od 17.00 do 4.00 časa biće potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici Teodora Kolokotronisa, od raskrsnice sa Ulicom Patre /kružni tok/ do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.

Aktuelni su radovi na dionici magistralnog puta Milići-Vlasenica i regionalnog puta Bratunac-granični prelaz sa Srbijom, zbog čega se vrši naizmjenično propuštanje vozila, jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je neophodna opreznija vožnja i poštivanje saobraćajne signalizacije.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Saobraćaj je, zbog pokretanja klizišta, potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

U Banjaluci će do 2. septembra svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać, biti zatvorena za četvorotočkaše i pretvorena u pješačku zonu.

Zbog izgradnje istočnog tranzita, obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice cara Lazara do Ulice patrijarha Arsenija Čarnojevića.

U Federaciji BiH na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla jutros smanjuje vidljivost, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan, posebno na širem području Gračanice i Kupresa, kao i putevima uz Lašvu i Drinu.

Nakon obustave tokom noći, jutros od 6.00 časova na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko sedam tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog pojačanog intenziteta vozila duge su kolone u oba smjera.

Na graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja.

Saobraćaj je zabranjen za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga.

Iz Auto-moto saveza savjetuju vozačima da, zbog visoke dnevne temperature, prave češće pauze tokom vožnje.

(Srna)

PODIJELI