Stanje na putevima – Magla u kotlinama smanjuje vidljivost

0
142

Na dionicama puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla smanjuje vidljivost, pa vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na oprezniju vožnju.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku je izgradnja sistema naplate putarine na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu petlja Mahovljani jedan, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozače iz AMS mole da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače iz AMS mole za strpljenje.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u mjestu Drugovići izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se odvija usporeno po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje male hidroelektrane “Glavica” na rijeci Plivi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Baraći-Šipovo.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača.

U toku je sanacija klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnih puteva Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/, zbog čega će na mjestima izvođenja radova biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na području Šipova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama regionalnog puta Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ i na dionici regionalnog puta Šipovo-Baraći.

U toku je sanacija kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-Kneževo od 7.00 do 17.00 časova.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Na području Federacije BiH danas počinju radovi na deminiranju terena na planinskom prevoju Oštrelj na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, zbog čega će radnim danima u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaja.

U toku su radovi na deminiranju obale rijeke Save u mjestu Prud na području Federacije BiH zbog čega su povremene obustave saobraćaje na regionalnom putu Šamac jedan-granica Republike Srpske /Grebnice/, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac.

Obustave saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova traju 30 minuta, a propuštanja saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminerskih radova na putu Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 18.00 časova, kao i na lokalitetu Klakari Gornji od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/Federacije BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog minerskih radova u mjestu Potpeć na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik u Federaciji BiH danas je u vremenu od 11.00 do 15.00 časova moguća kraća obustava saobraćaja.

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno.

Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje.

Putnička vozila će koristiti obilaznicu u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi u toku su na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj /most preko rijeke LJubine kod Srednjeg i Karaula/.

Na graničnim prelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here